Studentský Velehrad 2010 se blíží

3. 3. 2010 11:58
Rubrika: Aktuální zprávy | Štítky: akce:sv10 , z jedné vlny

Pomalu se blíží začátek X. Studentského Velehradu, o tomto celostátním setkání vysokoškoláků se můžete dozvědět víc na nově spuštěném webu www.studentskyvelehrad.cz. První důležitou informací je, že akce se bude konat od 30. dubna do 2. května 2010, pěší poutě ze čtyř směrů vyrážejí už ve středu téhož týdne.

 


 

Téma jubilejního Studetnského Velehradu zní: „Štafeta – máš to ve svých rukou“. Co má vyjadřovat? Zejména si chceme uvědomit, že naše životy nejsou osamocenými ostrovy v bezbřehém oceánu, ale jsou součástí společenského dění, minulého, současného i budoucího. V tento okamžik vyrážíme „na trať“, abychom se aktivně účastnili své části běhu, který navazuje na dědictví minulosti a vyústí v budoucnosti při předávání štafety generacím, které ještě nejsou na světě. Studentský Velehrad má být krátkým zastavením, které by mělo posloužit ke zhodnocení situace, ujasnění si vlastních postojů a vizí a pomoci studentům, aby se s pokorou ale zároveň i s odvahou zhostili úkolů, které budou ve svém životě plnit. Téma souvisí také s desátými narozeninami Studentského Velehradu (který se ovšem znovurodí každé dva roky:). Při této příležitosti srdečně zveme také absolventy minulých ročníků, aby se podělili o své zkušenosti ze života v dnešní společnosti.

 

Už teď se můžete těšit na přednášku pražského světícího biskupa Václava Malého, Tomáše Halíka, pedagoga Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Pavla Jajtnera, bývalého velvyslanec ČR například u Svatého stolce, Tomáše Sedláčka, přednášejícího na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a další hosty. Program nabídne také modlitby, koncerty, workshopy, možnost posedět s přáteli, sportovní vyžití a další laskominy. Více na www.studentskyvelehrad.cz

 

O možnosti přihlášení budeme včas informovat. Na X. Studentský Velehrad vás srdečně zve Vysokoškolské katolické hnutí ČR.

 

Kontakt: [email protected]

 

 

Zobrazeno 1254×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona